ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در ساختمان‌های مسکونی

معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی‌های تجدیدپذیر را برای تأمین نیازهای حداقلی ساختمان‌های مسکونی و پایداری شبکه‌های توزیع ضروری است.

به گزارش مهر، محسن ذبیحی معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به تغییر الگوی استفاده از وسایل سرمایشی در کشور، گفت: استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی‌های تجدید پذیر را برای تأمین نیازهای حداقلی ساختمان‌های مسکونی و پایداری شبکه‌های توزیع ضروری است.

وی در ادامه تاکید کرد: هزینه نصب پنل‌های فتوولتاییک خورشیدی در منازل با توجه به نوع آنکه از باطری ذخیره کننده برق استفاده شود یا خیر، می‌تواند از نیم درصد تا یک درصد از مجموع هزینه‌های ساختمان باشد که رقم بسیار ناچیزی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی شبکه‌های توزیع برق و اینکه همواره در معرض اتفاقات و حوادث غیرمترقبه قرار دارند، می‌توان با استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر وابسته به خود مردم از جمله پنل‌های خورشیدی نصب شده در منازل از تأمین حداقل‌های ضروری منازل به برق اطمینان حاصل کرد.

ذبیحی در ادامه با اشاره به امضای تفاهم‌نامه میان شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی ساختمان در جهت ظرفیت‌سازی استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در ساختمان‌ها، تصریح کرد: با تشکیل کمیته‌های اجرایی و تدوین آئین‌نامه‌های اجرایی متناسب با شرایط اقلیمی، اجتماعی و اقتصادی مناطق مختلف کشور، اجرای آزمایشی این طرح به زودی در استان‌های مستعد و دارای ظرفیت آغاز شود.

معاون هماهنگی توزیع توانیر همچنین با اشاره به وابستگی ساختمان‌ها به برق از منظر تأمین انرژی ساختمان در مواقع بحرانی و محیط زیست، تاکید کرد: اکنون میزان وابستگی به برق بسیار زیاد است و به همین دلیل ما در پی این هستیم تا مولدهای خورشیدی و اضطراری در ساختمان‌ها به کار گرفته شود.