افزایش قیمت نفت در آستانه تصمیم پولی آمریکا

قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه که معامله‌گران در آستانه تصمیم بانک مرکزی آمریکا درباره نرخ بهره و انتشار آمار تورم، محتاط بودند، اندکی افزایش یافت.

بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در فوریه، با ۲۶ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۷۶ دلار و ۲۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ژانویه، با ۲۶ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۷۱ دلار و ۵۸ سنت در هر بشکه رسید. معاملات نفت برنت روز دوشنبه با ۱۹ سنت و شاخص نفت آمریکا با ۹ سنت افزایش، بسته شده بود.

ییپ جون رونگ، تحلیلگر بازار در شرکت آی جی در یادداشتی نوشت: همه توجهات به انتشار آمار شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا در روز جاری معطوف است که احتمالا بر فضای نشست آتی سیاستگذاران آمریکایی، تاثیر خواهد گذاشت.

شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا روز سه شنبه منتشر می‌شود، در حالی که نشست دو روزه کمیته بازار آزاد فدرال روز چهارشنبه به پایان خواهد رسید.

انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا، نرخ‌های بهره را در نشست هفته جاری خود ثابت نگه دارد اما جزئیات نشست نوامبر فدرال رزرو نشان داد که سیاستگذاران نگران بوده اند که تورم ممکن است بالا بماند که زمینه را برای تحکیم بیشتر سیاست پولی در صورت لزوم، فراهم می‌کند.

در این بین، سرمایه‌گذاران نفتی با وجود توافق اوپک پلاس به کاهش تولید به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز در سه ماهه نخست سال میلادی آینده، بدبین هستند که تولید کاهش پیدا کند زیرا رشد تولید کشورهای غیراوپک، باعث مازاد عرضه در سال آینده می‌شود.

تحلیلگران می‌گویند این کاهش داوطلبانه ممکن است به حد کافی طولانی نباشد زیرا قیمت معاملات فیزیکی و معاملات آتی نفت نشانه‌های فزاینده‌ای از مازاد عرضه در آستانه اجرای توافق جدید را نشان می‌دهد.

تحلیلگران شرکت ANZ Research در یادداشتی نوشتند: رشد فعالیت نفتی شیل آمریکا همچنان روند صعودی دارد، در حالی که رشد در تولیدکنندگان غیراوپک هم به شکل غیرمنتظره‌ای، زیاد بوده است. هنگامی که اوپک و آژانس بین المللی انرژی گزارش‌های بازار نفت ماهانه خود را منتشر کنند، بازار اطلاعات جدیدی درباره عوامل بنیادین دریافت خواهد کرد. بازار نفت همچنین به نظاره مذاکرات در کنفرانس اقلیمی COP۲۸ نشسته است.

بر اساس گزارش رویترز، گروهی بیش از ۱۰۰ کشور به دنبال توافقی هستند که به دوران نفت پایان خواهد داد اما با مخالفت اعضای اوپک روبرو هستند.

انتهای پیام