پیشیگرفتن ایران از قطر در برداشت گاز
ایسنا/بوشهر مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان این که امروز ما بیش از شریک خودمان از میدان مشترک برداشت میکنیم، افزود: در حال حاضر برداشت ما از میدان مشترک پارس جنوبی حدود ۷۱۰ میلیون مترمکعب است در حالی که شریک ما حدود ۶۵۰ میلیون متر مکعب برداشت میکند.
سخاوت اسدی در نشست گام چهارم رویداد تحول آفرین راهبری بحران جمعیت که با حضور زینب اختری، مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور در منطقه ویژه پارس برگزار شد، گفت: از زمان پیروزی انقلاب تاکنون دشمنان کشورمان لحظهای دست از سنگ اندازی و توطئه برنداشتند.
وی با اشاره به حمایتهای آمریکا، اروپا و بسیاری از کشورهای منطقه از رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی اظهار داشت: در این جنگ که اکثر کشورهای دنیا تمام قد پشت صدام ایستادند اما با ایثار و ازخودگذشتگی فرزندان ایران زمین و به برکت خون شهداء با دستان خالی جنگیدیم و حتی یک وجب هم خاک خود را از دست ندادیم.
اسدی با اشاره به سختیهای دوران پس از جنگ تحمیلی گفت: همه قطعیهای روزی سه الی چهار ساعته برق حتی در پایتخت کشور را به یاد داریم اما با تلاشهای دولتمردان و حمایتها و هزینههای نظام جمهوری اسلامی در کمتر از یک دهه مشکلات رفع شد.
وی با بیان این که پارس جنوبی بین کشورمان و قطر مشترک است، افزود: شرایط کشور قطر طوری بود که اکثر کشورهای دنیا توانستند با آن همکاری کنند اما کشورمان بلافاصله پس از راهاندازی این میدان دچار تحریمهای ظالمانه شده به طوری که حتی کمپرسورهایی که خریداری کرده بودیم را از روی آب برگشت دادند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان این که به لطف الهی رزمندگان جبهه اقتصادی با همان انگیزه و ایثارگری دوران جنگ فعالیتها را ادامه دادند، گفت: در حالی متخصصین و مهندسین ما توانستند ۱۴ پالایشگاه و ۲۴ فاز را بسازند که پیشتر حتی یک متر هم نمیتوانستیم در دریا لولهگذاری کنیم.
وی به احداث پالایشگاه فاز ۱۴ به عنوان پالایشگاهی ایرانی اشاره کرد و گفت: ۷۳ درصد پالایشگاه فاز ۱۴ توسط متخصصین داخلی احداث شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان این که امروز ما بیش از شریک خودمان از میدان مشترک برداشت میکنیم، افزود: در حال حاضر برداشت ما از میدان مشترک پارس جنوبی حدود ۷۱۰ میلیون متر مکعب است در حالی که شریک ما حدود ۶۵۰ میلیون متر مکعب برداشت می کند.
اسدی به سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری در منطقه ویژه پارس اشاره کرد و گفت: امروز در فشارافزایی چاهها متخصصین ما کارها را به پیش میبرند.
وی با بیان اینکه بین ۷۰ تا ۷۵ درصد از گاز کشور در این منطقه تولید میشود، افزود: این خدمت بزرگی است که نظام جمهوری اسلامی به مردم میکند و باید خداوند را شاکر باشیم.
اسدی با بیان اینکه باید قدر این نعمت را بدانیم، ابراز داشت: برای ذره به ذره گازی که مصرف میشود نظام جمهوری اسلامی صد برابر پولی که ما پرداخت میکنیم هزینه میکند.
وی هزینه احداث یک فاز پالایشگاهی را حدود شش میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: در حال حاضر روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید و ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید میکنیم.
اسدی با بیان اینکه خوراک پالایشگاه ستاره خلیجفارس که ۴۰ درصد بنزین کشور را تولید میکند از این منطقه تامین میشود، افزود: ۴۸ درصد تولید پتروشیمی کشور در منطقه ویژه پارس است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان این که ۲۶ طرح با سرمایه یک میلیارد دلار در این منطقه در حال سرمایهگذاری داریم، ابراز داشت: امروز جمهوری اسلامی در حال تولید ارزش افزوده است.
اسدی درآمد کل ارزی مناطق آزاد و ویژه کشور در سال گذشته را ۱۸ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۲ و نیم میلیارد دلار فقط از منطقه ویژه پارس بوده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس این منطقه را بزرگترین منطقه ویژه کشور دانست و گفت: هم اکنون ۳۹ سکوی فعال در دریا، ۱۴ پالایشگاه در خشکی و ۲۲ پتروشیمی در حال تولید در این منطقه داریم.
اسدی همچنین از ۲۶ پتروپالایشگاه و پتروشیمی در حال ساخت در منطقه ویژه پارس جنوبی خبر داد و ابراز داشت: تمام این پیشرفتها در حالی است که ما قبل از انقلاب توان ساخت حتی یک پالایشگاه هم نداشتیم.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی منطقه ویژه پارس، وی با بیان اینکه امروز بیش از ۵۰ پالایشگاه در حال فعالیت یا در حال ساخت توسط فرزندان ایران اداره میشود، افزود: باید این پیشرفتها را قدر دانسته و به آنها افتخار کنیم.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰