راه های گذر از بحران اقتصادی خانواده
به نظر بسیاری از مردم در شرایط بد اقتصادی کار زیادی از دست کسی برنمیآید اما این فکر و نظر صحیح نیست و خانواده ها میتوانند برای مقابله با آن دستبهکار شوند و منابع مالی خود را دربرابرِ رکود اقتصادی مقاوم کنند.
طبق نظریه بسیاری از اقتصاددانان، بسیاری از مردم نمیتوانند از عهده حداقل پس انداز ماهیانه برآیند. اما اگر در زمانی که درآمد کمی هم دارید نتوانید پسانداز کنید، در شرایط بد، رکود یا بحران اقتصادی چهکار خواهید کرد؟ آن موقع مجبور خواهید شد زیر بار بدهی بروید یا خانهتان بفروشید. بنابراین حتما هر ماه پولی برای مواقع ضروری کنار بگذارید و دست نزنید.
توصیه اصلی این است که پس اندازی که انجام می دهید را به اندازه خرج ۳ تا ۶ ماه کنار بگذارید و برای رسیدن به این پس انداز، از حداقل یک ماه شروع داشته باشید و هر ماه مبلغی از حقوق و درآمدتان را کنار بگذارید. مهمترین کار بعد از پس انداز اضطراری یا پس انداز «روز مبادا» کاهش بدهیها است. کاهش بدهیها، واقعا به کاهش فشار در شرایط سخت اقتصادی کمک میکنند. برای کاهش بدهی نیز همان شیوه پس انداز را برگزینید و از کم شروع کنید و حتی شده خرد خرد بدهی خود را صاف کنید.
همه این مواردی که مطرح شد را همه می دانند اما هیچکسی آن را انجام نمی دهد چرا که در ذهنشان این است که همیشه می توانند حقوق و درآمد داشته باشند و هرگز دچار بحران اقتصادی نمی شوند. اما کار مهم بعدی دیگر این است که برنامه ریزی برای حقوق خود داشته باشید. برنامه ریزی برای درآمد خود یعنی تنظیم کردن مخارج حیاتی زندگی و هدفش این است که پول کافی برای پوشش ضروریات را تأمین کند.
در زمان بد اقتصادی حتماً مخارج ضروری بنویسید و لیست کنید. مخارجی مانند اجارهخانه، خرید روزانه و هزینه حملونقل و … . هزینه هایی مانند باشگاه و رستوران و غذای بیرون و … را حذف کنید.
نکته حائز اهمیت فعال کردن شغل دوم است یعنی بهصورتِ نیمهوقت مسافر جابهجا کنید، اسنپ را فعال کنید، بهصورتِ آنلاین جنس بفروشید یا حتی در مغازهای کار کنید. این کار باعث می شود که برای پس انداز کار راحتتری داشته باشید.
داشتن شغل دوم و کنارگذاشتنِ درآمد دومتان به شما کمک میکند تا پسانداز «روز مبادا» را سریعتر افزایش دهید.
در دنیای امروز سلامت روانی و سلامت مالی هم بهاندازه سلامتی جسمیتان مهم هستند. اگر بیمار شوید به پزشک مراجعه میکنید. پس اگر مشکل مالی داشته باشید هم باید با متخصص امور مالی مشورت کنید. از کمکخواستن خجالت نکشید. داشتنِ متخصص در کنارتان باعث میشود فشار کمتری احساس کنید. لازم نیست هزینه زیادی بپردازید. موسساتی هستند که بهصورتِ رایگان یا با هزینه کم به شما مشاوره میدهند.
اقتصاد هم مانند عمر انسان، فصل دارد و رکود آن زمستان است. پس از هر تابستان آفتابی، برگهای درختان میریزند و روزها کوتاهتر و تاریکتر شروع می شوند. اما مجدد بهار می آید و برگ ها دوباره رشد می کنند. پس از بحران اقتصادی که برایتان به وجود آمده نترسید و وحشت نکنید. با حفظ آرامش ذهن اولین قدم برای کنترل و حفظ منابع مالیتان بردارید. وقتی بترسید مغز نمیتواند تصمیمات هوشمندانه اتخاذ کند. این دیدگاه شاید خیلی خوشحالکننده نباشد اما حداقل با دانستن اینکه دنیا بهآخر نرسیده است به خودتان دلداری دهید و با انرژی و برنامه ریزی و بازیابی تواناییها بر بحران های اقتصادی زندگی پیروز خواهید شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰