راهاندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
نشست خبری معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، امروز (هشتم اردیبهشت ماه) برگزار و روحالله دهقانی فیروزآبادی در مورد برنامههای دولت برای توسعه هوش مصنوعی صحبت کرد.
دهقانی فیروزآبادی در کنفرانس خبری معاونت علمی – فناوری ریاستجمهوری با تشریح برنامههای دولت برای توسعه هوش مصنوعی گفت: «در حال حاضر هوش مصنوعی در همان فرصتی قرار گرفته است که اقتصاد دیجیتال در دهه ۹۰ داشت. شرکتهای فعال در این حوزه فرصت بسیار خوبی برای رشد و توسعه دارند؛ همانطور که کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال یک دههٔ قبل چنین فرصتی را در اختیار داشتند».
به گزارش بازتاب اقتصاد و به نقل از ایسنا، دیجیاتو و زومیت، معاون علمی-فناوری رئیسجمهور در خصوص رسیدن کشور به ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی، گفت: «سال گذشته گفتوگوهایی زیادی با رئیسجمهور و همینطور دستگاههای مختلف ازجمله سازمان برنامهوبودجه برای الزام ایجاد مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش، شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامهها و مدلهای کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی موردمطالعه قرار گرفت».
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه سال گذشته راهاندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری به تصویب رسید و اعضای شورا مشخص شدند، ادامه داد: «این مرکز ذیل نهاد ریاست جمهوری تشکیل شده و اساسنامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی میشود. از آن موقع جلسات متعددی با سرمایهگذاران بخشهای دولتی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق توسعه ملی برگزار شد و درنهایت از اسفند ۱۴۰۲، صندوق هوش مصنوعی با سرمایه ۱۰ همتی (۱۰ هزار میلیارد تومان) شکل گرفت که بخش خوبی از سرمایه آن از نهادهایی مانند صندوق توسعه ملی و مؤدیان مالیاتی مانند اپراتورها جذب شد.»
به گفته معاون رئیسجمهور، طی این مصوبات همچنین برنامهریزی شد که مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ۳ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ (هاب)، مرکز داده بزرگ (دیتاسنتر) و کتابخانههای بزرگ زبانی و تصویری را ارائه میدهد. همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه میدهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانههای محاسباتی را در اختیار دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و سازمانها و نهادها قرار خواهد داد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، گفت: «در حوزه مقالات و ارجاعات، ایران رتبه ۱۷ یا ۱۸ را دارد؛ اما در حوزه کاربرد رتبه ۷۰ تا ۸۰ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساختها در کشور است و پیشبینی میکنیم در سال ۱۴۰۳ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زیرسیستمها داشته باشیم. مرکز ملی هوش مصنوعی جایگاهی فراتر از معاونت علمی دارد و از تمام دستگاهها دعوت میکنیم که این مرکز را تقویت کنند».
وی در مورد تجهیزات و زیرساخت هوش مصنوعی افزود: «پیشبینی ما این است که در سال ۱۴۰۳ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم، البته تحریمهای شدیدی در این حوزه وجود دارد؛ حتی عربستان و امارات نیز که برای خرید GPU اقدام کردهاند و پول پرداخت کردهاند؛ تحریم شدهاند. از دانشگاهها و تمام کسانی که در کشور GPU دارند، دعوت میکنم که بعد از راه افتادن این اپراتور GPU خود را به این اپراتور بیاورند».
۵۴۵۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰