اما و اگرهای وجود تقاضا برای خودروهای برقی/ چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
قرار است فردا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه برای اولین بار خودروهای وارداتی برقی در سامانه یکپارچه عرضه شود، خودروهایی که بالاخره بعد از چالشها و انتقادات فراوان به مرحله عرضه رسیده؛ اما سوالی که مطرح میشود این است که مشتری خودروهای وارداتی برقی چه کسانی هستند؟
بازتاب اقتصاد- فاطمه جوادی؛ حدود یک سال از حضور عباس علیآبادی در راس وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت میگذرد و در این مدت عبارت خودرو برقی پرتکرارترین موضوع در صحبتهای او بوده است. علیآبادی حتی با این اظهارنظر جنجالی که «ماشین بنده برقی است و خودم آن را ساختم و تمامی تکنولوژی ساخت موتور آن بومی است» نظرها را به خود جلب کرد.
وزیر صمت بر برقیسازی ناوگان حمل و نقل متمرکز شده و میگوید تا زمانی که موفق به تولید انبوه خودروی برقی شویم، برای این که مردم معطل نشوند، میتوانیم خودرو برقی وارد کنیم.
او حتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ممکن است واردات خودروهای نو و کارکرده و به واردات خودروهای برقی محدود شود نیز گفته است که اولویت ما واردات خودروهای برقی است و به دنبال ایجاد شرایط ساده و مناسب برای واردات این خودرو هستیم.
در راستای تسهیل واردات خودروهای برقی هم بود که تعرفه خودروهای برقی درصد پایینی تعیین شد، بهطوری که تعرفه واردات خودروهای برقی با قیمت کمتر از ۲۰ هزار یورو صرفا یک درصد و خودروهای برقی ۲۰ تا ۳۰ هزار یورویی ۱۱ درصد است.
آخرین آمار واردات خودروهای برقی طبق گفته مهدی ضیغمی، مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت ۵۵۰۰ دستگاه خودرو است.
بعد از صحبتهای فراوان درباره خودروهای برقی قرار است در چند روز آینده اولین عرضه خودروهای وارداتی برقی انجام شود.
در همین زمینه مهدی ضیغمی، رییس سازمان توسعه تجارت به خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: عرضه انواع خودرو وارداتی اعم از خودروهای برقی و بنزینی روز یکشنبه هفته آینده آغاز میشود.
ضیغمی افزود: خودروهای برقی فعلا در سامانه عمومی عرضه خواهد شد و سپس در سامانه مخصوص خودروهای برقی عرضه خواهد شد.
وی در مورد این که چرا خودروهای برقی در سامانهای جدا عرضه خواهد شد هم گفت: برای این که بتوان تبلیغات بیشتری درباره این خودروها انجام داد و مشخصات و ویژگی این خودروها را بیشتر و بهتر توضیح داد و در این زمینه فرهنگسازی شود.
رییس سازمان توسعه تجارت همچنین از رایزنی با شورای رقابت برای تسهیل واردات و عرضه خودروهای برقی خبر داد و اعلام کرد: درخواست کردهایم که برای خودروهای برقی بحث بلوکه کردن پول و داشتن پلاک فعال حذف شود که در حال بررسی است.
همچنین مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو در مورد این که آیا ثبتنام جدید برای خودروهای وارداتی انجام خواهد شد یا خیر، به خبرنگار بازتاب اقتصاد گفت: در این دوره از عرضه خودروهای وارداتی ثبتنام جدید نخواهیم داشت و عرضه در روز یکشنبه مختص نفرات قبلی است.
تقدسی همچنین درباره تقاضا برای خودروهای برقی گفت: خودروهای برقی و بنزینی عرضه خواهد شد و ثبتنامیهای قبلی میتوانند انتخاب کنند.
بنابراین در حالی قرار است که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت برای اولین بار خودروهای برقی عرضه شود که خبری از ثبتنام جدید برای خودروهایی وارداتی در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی نیست و معلوم نیست که آیا ثبتنام کنندگان قبلی در سامانه علاقهای به خرید خودرو برقی داشته باشند یا نه؛ چرا که اولین مرحله از ثبتنامیهای سامانه که هنوز ۱۵ هزار نفر از آنها خودرو دریافت نکردهاند متعلق به اسفند ۱۴۰۱ است و در آن زمان نه علیآبادی وزیر صمت بود و نه صحبتی از واردات و عرضه خودروی برقی مطرح بود.
همین موضوع و همچنین انتقادهای بسیاری که راجع به برقیسازی خودرو توسط وزارت صمت در شرایطی که به اذعان کارشناسان زیرساختهای آن در کشور مهیا نیست، ابهاماتی را در مورد میزان تقاضای خودروهای وارداتی برقی در سامانه در روز یکشنبه ایجاد کرده است.
باید منتظر ماند و دید افرادی که هفته آینده مجاز به انتخاب خودروی وارداتی هستند کدام نوع خودروها را انتخاب خواهند کرد و چگونه از خودروی برقی که برای آن ثبتنام نکردهاند، استقبال خواهند کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰