۱۲۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تا اوج بار ۱۴۰۴به بهره برداری می رسد
یک مقام مسئول گفت:در سال جاری ۱۰ واحد نیروگاهی صنایع به ظرفیت ۱۵۸۲ مگاوات به بهرهبرداری رسید، افزود: تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۴ نیز ۷ واحد نیروگاهی دیگر توسط صنایع به بهره برداری رسیده است.
به گزارش مهر به نقل از وزارت نیرو، سید زمان حسینی درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در خصوص احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای صنایع کشور گفت: تاکنون برای احداث نیروگاههای صنایع کشور ۱۸ هزار و ۳۷۰ مگاوات موافقت اصولی صادر شده است و از این بین ۶ هزار و ۴۲۹ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در مرحله اجرا قرار گرفتند.
مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع کشور ادامه داد: تا پیش از آغاز اوج بار سال جاری ۱۰ واحد نیروگاهی به ظرفیت هزار و ۵۸۲ مگاوات توسط نیروگاههای صنایع وارد شبکه شد و مطابق برنامهریزیهای صورت گرفته تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۴ نیز ۷ واحد نیروگاهی جدید به ظرفیت هزار و ۲۰۰ مگاوات توسط صنایع کشور وارد مدار خواهد شد.
وی با تأکید بر لزوم تأمین سوخت کافی برای سرعت بخشیدن به فرایند احداث نیروگاههای صنایع گفت: ۳ هزار و ۷۴۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی صنایع نیز پس از تخصیص سوخت با برگزاری مناقصه وارد فاز اجرایی میشوند.
حسینی در خصوص جزئیات نیروگاههای صنایع که تاکنون وارد مدار شدهاند، اظهار داشت: ۲ واحد نیروگاهی در سمنان جمعاً به ظرفیت ۳۶۶ مگاوات، واحد گازی شماره ۱ و ۲ فولاد مبارکه جمعاً به ظرفیت ۶۱۴ مگاوات، یک واحد نیروگاهی المهدی به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد نیروگاهی فولاد غرب آسیا به ظرفیت ۱۵ مگاوات، واحد یک گازی گل گهر به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد یک گازی چادرملو به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد بخار کربنات سدیم سرخه به ظرفیت ۸ مگاوات و نیروگاه خورشیدی خاتون آباد و بنه یکه میدوک شرکت ملی مس به ظرفیت ۳۰ مگاوات از جمله نیروگاههای صنایع است که تا پیش از اوج بار سال جاری به بهرهبرداری رسیده است.
مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع کشور درباره جزئیات واحدهای نیروگاهی که تا پیش از اوج بار سال آینده به مدار وارد خواهند شد نیز گفت: تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۴ نیز ۷ واحد نیروگاهی دیگر توسط صنایع به شبکه متصل خواهد شد که از جمله آن میتوان به واحد بخار فولاد مبارکه به ظرفیت ۳۰۰ مگاوات، واحد ۲ گازی بلوک ۲ گل گهر سیرجان به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد ۲ گازی المهدی به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد ۲ گازی چادر ملو به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد بخار فولاد بوتیای ایرانیان به ظرفیت ۱۴۴ مگاوات و نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات و نیروگاه پتروشیمی هلیلان ایلام به ظرفیت ۵۰ مگاوات اشاره کرد.
وی با تأکید بر اینکه صنایع انرژیبر بر اساس ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق موظف هستند تا پایان سال ۱۴۰۴ نسبت به احداث نیروگاه خود تأمین اقدام کنند، افزود: صنایعی که بر اساس قانون نسبت به احداث نیروگاه خود تأمین اقدام نکنند، در شرایط کمبود برق در اولویت طرحهای مدیریت مصرف برق قرار میگیرند.
حسینی همچنین درباره توجیه اقتصادی احداث نیروگاه توسط صنایع تصریح کرد: هزینههای احداث نیروگاه در مقایسه با هزینه طرحهای تولیدی صنایع ارقام کمتری را از نظر سرمایهگذاری در برمیگیرد، با این وجود با توجه به اینکه احداث نیروگاه خود تأمین امکان استمرار تولید صنایع انرژیبر را فراهم میکند، مدت بازگشت سرمایه احداث نیروگاه صنایع ۳ تا ۵ سال ارزیابی میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰