بررسی چانگان شنلن SLO3 رقیب تسلا در سبد سایپا
شرکت سایپا در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو از یک ماشین جدید برقی به نام چانگان شنلن SL۰۳ رونمایی کرد. این خودرو در بازار چین رقیب مستقیم اما ارزان قیمتتر تسلا مدل ۳ محسوب میشود.
بازتاب اقتصاد – روزبهراد؛ خودروسازان چینی همانطور که در عرصه محصولات بنزینی پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند، حالا سوار بر موج برقی سازی خودروها شده و ماشینهای الکتریکی بسیار متنوع و سطح بالا را در بازار داخل و یا بازارهای هدف صادرات خود عرضه کردهاند. شرکت چانگان به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان چین، به منظور توسعه هرچه بیشتر خودروهای برقی و رقابت با محصولات کمپانی تسلا در بازار چین و یا سایر کشورها، سال گذشته یک سدان فوق العاده جذاب برقی را به لیست تولیدات برند زیر مجموعه خود یعنی دیپال (Deepal) اضافه کرد.
این خودرو شنلن SL03 نام دارد و به عنوان یک سدان اندازه متوسط نسبتاً لوکس، رقیب مستقیم تسلا مدل ۳ به حساب میآید. این خودرو در بازارهای خارج از چین با برند دیپال به فروش خواهد رسید.
مشخصات فنی شنلن SL03
کمپانی چانگان برای شنلن SL03 سه نوع قوای محرکه برقی در نظر گرفته است. نسخه پایه این خودرو به یک موتور برقی با قدرت ۱۶۰ کیلووات یا ۲۱۸ اسب بخار قدرت به علاوه بیشینه گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر مجهز شده است. البته از آنجا که ظرفیت باتری این نسخه برابر ۲۸.۳۹ کیلووات ساعت است و نمیتواند بیش از ۲۰۰ کیلومتر مسافت را با تکیه بر ظرفیت محدود باتری خود بپیماید، یک موتور ۴ سیلندر بنزینی به حجم ۱.۵ لیتر نیز به منظور شارژ مستمر باتری در نظر گرفته شده است.
این موتور بنزینی حدود ۹۵ اسب بخار قدرت تولید میکند و از یک باک سوخت ۴۵ لیتری تغذیه میشود. بدین ترتیب حداکثر پیمایش ترکیبی شنلن SL03 به کمک انرژی فسیلی و الکتریکی، حدود ۱۲۰۰ کیلومتر خواهد شد. یعنی این سدان لوکس برقی با یک مرتبه شارژ و حدود ۴۵ لیتر بنزین میتواند تا ۱۲۰۰ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به سوختگیری مجدد بپیماید.
نسخه تمام برقی همین مدل نیز به بازار آمده است، با این تفاوت که ظرفیت باتری آن به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده و به حدود ۸۰ کیلووات ساعت رسیده است. این خودرو میتواند تا حوالی ۷۰۵ کیلومتر را با یک مرتبه شارژ بپیماید. شتاب صفر تا صد آن نیز نزدیک به ۷ ثانیه برآورد شده است. اما مدل برقی بنزینی میتواند ظرف مدت ۷.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و نسبت به مدل تمام برقی خود کمی کندتر شتاب میگیرد.
علاوه بر این دو مدل یک نسخه بسیار پرقدرتتر از شنلن SL03 هم وارد بازار کشور چین شده که به دلیل قیمت بالا احتمالاً وارد بازار ایران نخواهد شد. قویترین تیپ شنلن دارای یک موتور ۱۹۰ کیلووات ساعتی بوده و معادل ۲۵۸ اسب بخار قدرت تولید میکند. ظرفیت باتری این نسخه حدود ۵۸ کیلووات ساعت بوده و با یک مرتبه شارژ قادر است مسافتی نزدیک به ۵۱۵ کیلومتر را بپیماید.
خودرو |
چانگان شنلن SL03 |
موتور |
برقی مغناطیس دائم همراه با موتور بنزینی ۱.۵ لیتری چهار سیلندر برای شارژ باتری |
توان موتور |
۲۱۸ اسب بخار / ۳۲۰ نیوتن متر |
انتقال قدرت |
تک سرعته RWD |
شتاب ۰ – ۱۰۰ |
کمتر از ۷.۵ ثانیه |
بیشترین سرعت |
۱۷۰ کیلومتر بر ساعت |
مصرف انرژی |
۱۶.۸ کیلووات ساعت در ۱۰۰ کیلومتر |
وزن |
۱۷۶۰ کیلوگرم |
طول- عرض- ارتفاع – فاصله دو محور (میلیمتر) |
۴۸۲۰ – ۱۸۹۰ – ۱۴۸۰ – ۲۹۰۰ |
بررسی طراحی شنلن SL03
شرکت چانگان با طراحی شنلنsl03 ، یک سدان لوکس جذاب را به بازار فرستاده که از شمایل اسپرت و تا حدودی خشن نیز بهره میبرد و میتواند توجه طیف وسیعی از مشتریان در رده های سنی کم تا زیاد را به خود جلب کند. این محصول نسبت به تسلا مدل ۳ ظاهر جذابتری دارد و به واسطه برخورداری از المانهای خشن، استایل قاطع و جوان پسندتری ارائه میدهد.
به ویژه در نمای جلو به دلیل بهرهگیری از چراغهای باریک و کشیده به همراه فرم خاص و آیرودینامیک سپر، ضمن ارائه ضریب درگ بهتر، چهرهای نسبتا خشمگین و کاملاً جذاب برای این ماشین برقی رقم زده شده است. نکته جالب در این بخش نوع طراحی لامپ اصلی چراغهای جلو آن است که از فرمی خاص شبیه به سلاح های فیلمهای علمی تخیلی پیروی میکند .
بدنه چانگان شنلن SL03 تقریبا به فرم سدانهای فستبک ترسیم شده و همین مورد بر گیرایی این سبک طراحی افزوده است. نمای عقب نیز کاملاً هماهنگ با قسمت جلو به نظر میرسد و در مجموع باید گفت که یک سدان برقی فوق العاده جذاب از لحاظ طراحی بیرونی پیش روی ما قرار دارد و حتی میتوان ادعا کرد که در سطح جهانی نیز جزو زیباترین ماشینهای برقی به حساب میآید.
بررسی کابین و فضای داخلی
طراحی داخلی این خودرو نیز به نحوی انجام شده که محیطی نسبتا ساده اما کاملا رو به آینده را پیش روی شما قرار میدهد. پوسته داشبورد انحنای پیچیدهای ندارد و به نحوی کاملاً ساده اما با الگوهای جذاب و همراه با دریچههای تهویه سراسری ساخته شده است.
به محض ورود به کابین نمایشگر مرکزی به سمت راننده چرخش میکند که در نوع خود جالب توجه است. کلیه تنظیمات از طریق این نمایشگر انجام میشود و هیچگونه کنترلگر یا دکمه فیزیکی روی کنسول میانی وجود ندارد.
غربیلک فرمان نیز به فرم دو شاخه ساخته شده و یک صفحه جلو آمپر تمام دیجیتال پشت آن قرار گرفته تا اطلاعات مورد نیاز را به راننده انتقال دهد. در ساخت اکثر قسمتهای رودریها و داشبورد از مواد پلاستیکی نرم یا روکشهای چرمی استفاده شده اما قسمتهای زیرین داشبورد یا بخشی از کنسول میانی، از جنس پلاستیک خشک است.
از مهمترین نقاط قوت کابین شنلن SL03 فضای بسیار بزرگ پا برای سرنشینان عقب آن است که حتی افراد کاملاً بلندقد نیز از این جهت آزادی عمل بسیار زیادی خواهند داشت. البته متاسفانه فضای سر برای کسی که قد بیش از ۱۸۰ سانتی متر دارد کاملاً محدود میشود و سر او به سقف خودرو برخورد میکند.
حجم صندوق عقب شنلن SL03 برابر ۲۷۹ لیتر است که اصلا بزرگ نیست و صرفا میتواند ۲ تا ۳ چمدان مسافرتی را داخل خود جا بدهد.
امکانات و آپشن ها
نسخه پایه شنلن SL03 که احتمالاً قرار است توسط سایپا در ایران عرضه شود، دارای امکانات نسبتا متنوعی است و از سامانه رانندگی خودکار سطح ۲ بهره میبرد.
مواردی مثل ترمز اضطراری، کروز کنترل هوشمند، رادار هشدار نقطه کور، هشدار خروج از خط، سامانه کمکی حرکت بین خطوط، تهویه اتوماتیک، تنظیم برقی صندلیها، شش کیسه هوا، سقف پانوراما، مالتی مدیای بزرگ لمسی، گرمکن صندلیهای جلو، سامانههای کنترل کشش و پایداری و… جزو مهمترین امکانات چانگان شنلن SL03 محسوب میشوند.
تجربه رانندگی با شنلن SL03
چانگان شنلن یک خودرو برقی است که در نسخه پایه آن از یک موتور برد افزا بنزینی جهت شارژ باتری نیز استفاده میشود. این نسخه که احتمالاً به بازار ایران میآید، از لحاظ شتابگیری وضعیت نسبتا قابل قبولی دارد و به محض فشردن پدال گاز و انتقال نهایت گشتاور به چرخها، شما شتاب اولیه نسبتا بالایی را حس میکنید و کاملاً در صندلی فرو میروید. ارگونومی مناسب صندلیها و دید مناسب نسبت به بیرون نیز از دیگر نقاط قوت رانندگی با این خودرو به حساب میآید که حس خوشایندی در کاربر ایجاد میکنند.
البته انتخاب منوی مورد نظر در نمایشگر ابتدا کمی گیج کننده به نظر میرسد اما وقتی به آن عادت کنید، دیگر مشکلی از این نظر وجود نخواهد داشت. کیفیت سواری این خودرو گرچه به اندازه محصولات لوکس نیست اما سیستم تعلیق در جذب ضربات نسبتا مناسب عمل میکند و در گشت و گذارهای جادهای سواری لذت بخشی را ارائه میدهد.
قیمت شنلن SL03 در ایران
بازه قیمتی تیپهای مختلف چانگان شنلن SL03 در بازار چین بسیار گسترده است؛ به نحوی که نسخه پایه آن حدود ۲۴ هزار دلار قیمت دارد و بهای مدل فول آپشن این خودرو نیز به رقم باورنکردنی ۱۰۵ هزار دلار میرسد. با این حال مدلی که شرکت سایپا احتمالاً در ایران عرضه خواهد کرد، همان نسخه ۲۴ هزار دلاری است که با احتساب تعرفه واردات خودروهای برقی و برخی هزینههای جانبی، احتمالاً قیمت نهایی آن برای مصرف کننده ایرانی به نزدیکی ۳۲ هزار دلار خواهد رسید.
بنابراین حدس میزنیم در صورت ثبات قوانین و شرایط کنونی و همچنین احتساب نرخ ارز حدود ۵۰ هزار تومان، میتوان انتظار داشت که قیمت شنلن SL03 در ایران چیزی حدود یک میلیارد و ۶۰۰ تا یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان باشد. البته هنوز هیچ چیز به طور دقیق مشخص نیست و باید منتظر ماند و دید که در نهایت چه قیمتی برای این ماشین برقی جذاب چینی در نظر گرفته خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰