دزدیدن اطلاعات دوربین از پشت دیوار

دوربین‌های امنیتی همانطور که از نامشان پیداست برای حفظ امنیت به کار گرفته می‌شوند اما هکرها از همین ابزار حفاظتی نیز به نفع‌ خودشان استفاده می‌کنند.

به گزارش بازتاب اقتصاد، برای محافظت از یک بانک یا حتی خانه شما، دوربین‌های امنیتی در خط اول دفاعی قرار دارند. اما اگر این دوربین‌ها آن طور که فکر می‌کنیم امن نباشند تکلیف چیست؟ تحقیقات جدید دانشگاه شمال‌شرقی در آمریکا تایید کرده است که ممکن است شکاف یا گپ بزرگ در زیرساخت‌های امنیتی ما وجود داشته باشد و این شکاف در واقع ناشی از همان وسیله‌ای است که قرار بود محافظ امنیت باشد.

بر اساس گزارش ایرنا، «کِوین فو» استاد مهندسی برق و رایانه دار دانشگاه «شمال شرقی» و متخصص امنیت سایبری، راهی برای استراق سمع بسیاری از دوربین‌های امروزی – از دوربین‌های امنیتی خانگی تا دوربین خودرو (dash cams) و دوربین‌های گوشی‌های تلفن – پیدا کرده است. این تکنیک موسوم به «چشم الکترومغناطیسی» (EM Eye) می‌تواند بطور آنی و همزمان ویدیو را از دوربین یک فرد دیگر از پشت دیوارها بگیرد.

به گفته «فو»، هر کسی با تجهیزاتی به ارزش چند صد دلار، یک آنتن رادیویی و اندکی دانش مهندسی می‌تواند این کار را انجام دهد.

وی در این باره گفت: مشکل لنز دوربین نیست، بلکه مشکل سیم‌های داخل اکثر دوربین‌های امروزی است. در داخل دوربین امنیتی معمولی شما یک لنز دوربین وجود دارد؛ باید چیز دیگر هم مانند یک تراشه رایانه‌ای داخل آن باشد که ارتباط بی سیم با اینترنت برقرار می‌کند.

این محقق افزود: بین دو نوع متفاوت تراشه در داخل (این دوربین‌ها) سیم‌هایی وجود دارد و این سیم‌های امواج الکترومغناطیس از خود ساطع می‌کنند. ما این رادیو را می‌گیریم و سپس آن را رمزگشایی می‌کنیم و در این حالت چیزی که روی می دهد این است که به ویدیوی رمزگذاری شده آنی دست پیدا می‌کنیم.

کابل انتقال داده که یک ویدیو را به شکل بیت و بایت ارسال می‌کند در نهایت بطور غیرعمد به عنوان یک آنتن رادیویی عمل می‌کند که همه انواع اطلاعات الکترومغناطیسی از جمله همان بیت‌ها و بایت‌ها را درز می‌دهد. اگر کسی بخواهد و دانش فنی آن را داشته باشد می‌تواند این سیگنال الکترومغناطیسی را بگیرد و فیلم ویدیویی را بدون صدا بازتولید کند. این تکنیک بیان کننده یک شکاف در نحوه طراحی و ساخت دوربین‌ها است.

ویدیوی به دست آمده از این طریق در ابتدا برفکی بود و مانند عکس اشعه ایکس بود، اما فو و همکارانش با استفاده از یادگیری ماشین موفق شدند ویدیو را پاکسازی کنند تا بسیار مشابه فیلم اصلی شود.

فو تصریح کرد: یک پوشش پلاستیکی لنز محافظت از شما را تضمین نمی‌کند و سیگنال های مادون قرمز از آن هم عبور می‌کنند، اما گام اول خوبی برای مبارزه با این نوع تهدید است.

وی ابراز امیدواری کرد که این یافته‌ها یک زنگ بیدارباش برای شرکت‌های تولیدکننده دوربین ها باشد.

۵۸۵۸