بازار های مالی در قرق به پرداخت ملت
فعالیت های اقتصادی بر پایه دو بخش اصلی تولید و خدمات صورت می گیرد. تولید در بخش های گوناگون صنعت، معدن، کشاورزی و… تقسیم بندی می شود. بخش تولید جایگاه ویژه ای در اقتصاد دارد، زیرا تمامی وابستگی ها در نتیجه ضعف بخش تولید ایجاد می شود. به عبارت بهتر هرچقدر بخش تولید توانمندتر عمل کند، میزان خودکفایی بیشتر و خودکفایی کمتر است. بدلیل اهمیتی که تولید دارد، نامگذاری سال ها همه ساله با محوریت تولید صورت می گیرد.
سهم ۵۰ درصدی خدمات
اگرچه تولید در اقتصاد اهمیت ویژه ای دارد، اما گردش مالی بسیاری درحوزه خدمات صورت می پذیرد به نوعی که اقتصاد ایران در پاییز سال گذشته نزدیک به ۱۹۵ هزارمیلیارد تومان برآورد شده که از این مقدار ۵۲.۱ درصد سهم بخش خدمات است، به بیان دیگر بیش از نیمی از ارزش افزوده اقتصادی کشور در بخش خدمات شکل می گیرد. این اعداد و ارقام نشان می دهد بخش خدمات بزرگ ترین بخش اقتصاد ایران است.
تنوع گسترده خدمات
بخش خدمات از گستردگی قابل توجهی برخوردار است و مشاغل بسیاری را در بر می گیرد. واقعیت این است که بخش خدمات روان کننده بخش تولید است و بسیاری از امور و اقداماتی که در بخش خدمات صورت می گیرد، برای سرعت دادن به بخش تولید است. سیستم حمل و نقل یکی از بخش های خدماتی است که بخش تولید را روان می کند. از رانندگی تا تعمیرات و از خدمات پزشکی تا اقدامات پولی و مالی در عرصه خدمات تعریف می شود.
اهمیت خدمات پولی و بانکی
در بین مشاغل خدماتی، خدمات پولی و مالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه هیچ شغلی در هیچ رسته ای را نمی توان یافت که وابسته به خدمات پولی و مالی نباشد. تولید از خرید مواد اولیه تا پرداخت حقوق کارکنان و فروش محصولات و کالا های تولیدی به بخش خدمات وابسته است. از سوی دیگر بخش های خدماتی نیز به خدمات پولی و مالی وابسته هستند.
فضای مجازی
بدلیل گستردگی خدمات پولی و مالی و بزرگتر شدن روز افزون اعداد در معاملات تجاری و تولیدی، جابجایی پول در فضای مجازی سرعت چشمگیری یافته و هر مرکزی که بتواند خدمات بهتر و سریعتری در فضای مجازی ارایه کند، گوی سبقت را از دیگر رقبا خواهد ربود. بدلیل اهمیت فضای مجازی، شرکت های بسیاری برای ارایه خدمات پولی در بستر فضای مجازی تشکیل شده که این شرکت ها نیز بنابر کیفیت خدماتی که ارایه می دهند، مقبولیت بیشتری در بین کاربران بدست آورده اند.
به پرداخت در صدر
در بین شرکت هایی که خدمات مالی در بستر فضای مجازی ارایه می دهند، شرکت به پرداخت ملت از مقبولیت قابل توجهی برخوردار است. شرکت به پرداخت ملت در سال ۱۳۸۴ با مجوز بانک مرکزی تاسیس شد. مجوز فعالیت به پرداخت در حیطه بانکداری الکترونیک و پرداخت الکترونیک از شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) است. از آغاز فعالیت به پرداخت ملت ۱۸ سال می گذرد، اما توانسته رکورد های را بر جای بگذارد که نیاز به سابقه ۱۰۰ ساله دارد.
رکوردزنی در مبلغ تراکنش
یکی از مهمترین رکورد هایی که به پرداخت ملت برجای گذاشت، رکورد در عرصه تراکنش است به نوعی که مدیرعامل شرکت به پرداخت ملت در مجمع سالیانه این شرکت اعلام کرد در آذر ماه سال ۱۴۰۲، هر پایانه به پرداخت حدود ۱.۷ برابر پایانه سایر شرکت ها جذب مبلغ تراکنش داشته است. این عدد نشان می دهد که بکارگیری پایانه های به پرداخت تا چه اندازه در بین مردم با استقبال رو به رو شده، استقبالی که می تواند بیانگر ارایه خدمات مناسب باشد.
رکورد زنی در تعداد تراکنش
محمدمهدی تقی پور در مجموع به پرداخت اعلام کرد که این شرکت ۱.۶ برابر جذب تعداد تراکنش داشته که این عدد مفهوم دیگری دارد. اینکه مبلغ تراکنش ها بالا باشد، با بکارگیری اعداد بزرگتر واقع می شود، اما وقتی سخن از تعداد تراکنش به میان می آید، یعنی تعداد کسانی که به پرداخت را برای معاملات برگزیده اند، بسیار بیشتر از دیگر شرکت های رقیب بوده است.
مقایسه نسبت های بالاتر
مدیرعامل به پرداخت ملت به تشریح عملکرد به پرداخت در حوزه کارتخوان های فروشگاهی پرداخت و گفت: «تعداد ۶۰۰ تراکنش به ازای هر پایانه به پرداخت ملت درحالی است که در شبکه شاپرک ۳۷۴ تراکنش به ازای هر پایانه وجود دارد. همچنین میانگین مبلغ ۱، ۴۸۱ میلیون ریال تراکنش به ازای هر پایانه در شرایطی رقم خورده که در کل شبکه شاپرک مبلغ ۸۳۳ میلیون ریال تراکنش به ازای هر پایانه موجود است.»
روند افزایشی سهم بازار
محمد مهدی تقی پور با اشاره به روند افزایشی سهم بازار مبلغی به پرداخت از کل تراکنش های شاپرک در سال مالی ۱۴۰۲ گفت: «به پرداخت ملت در آذرماه سال ۱۴۰۲ با سهم ۲۰.۶۴ درصدی از مبلغ تراکنش ها، بالاترین سهم بازار را در اختیار داشت. همچنین با توجه به تغییرات درآمدی براساس نظام جدید کارمزد و افزایش اهمیت مبلغ تراکنش ها در این سیستم، شرکت به پرداخت ملت با اجرای پروژه های بازاریابی به منظور جذب منابع، به طور متوسط فاصله ۲ درصدی سهم از مبلغ تراکنش ها را با رتبه دوم بازار، از اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ تاکنون تثبیت کرده است.»
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰