برنامه دولت چهاردهم برای تبدیل ایران به هاب منطقهای ترانزیت اینترنت
به گزارش بازتاب اقتصاد، ایران یکی از کشورهایی است که به دلیل قرارگرفتن در مسیر ترانزیت جهانی از جایگاه ژئوپولیتکی و استراتژیک مهمی برخوردار است و از دیرباز در مسیر مهمترین جاده ترانزیتی جهانی یعنی جاده ابریشم قرار داشته است.
همین موقعیت بی نظیر توانسته امروز نیز که دنیای کنونی با پیشرفت علم دانش و در نوردیدن دنیای واقعی به سمت فضای مجازی بیش از پیش در حال حرکت به سمت گشایش های فناوری های جدید است، از آن به عنوان یکی از مسیرهای مهم جابجایی داده های ارتباطی استفاده شود.
برهمین اساس دولت چهاردهم که نگاه خود را در تعامل با جهان تنظیم کرده، سعی دارد که درهای اقتصادی را به روی سرمایه گذاران داخلی و خارجی بگشاید تا موقعیت های نوینی روی جامعه ایران باز شود.
با این رویکرد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم گرفت تا برای آشنایی سرمایه گذاران در زمینه های ارتباطات و داده زمستان سال گذشته اقدام به برگزاری رویداد ایران کریدور در امارات کند تا موقعیت های بکر سرمایه گذاری در ایران را به جامعه جهانی بشناساند.
برگزاری رویداد ایران کریدور ۲۰۲۵ یکی از مهمترین رویدادهای اخیر در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات بود که این رویداد بین المللی به میزبانی شرکت ارتباطات زیر ساخت ایران در بهمن ماه گذشته در حاشیه نمایشگاه اکسپو دوبی با حضور مسئولان ارشد ارتباطی از ۱۵ کشور منطقه برگزار شد و فرصتی منحصر به فرد برای معرفی زیر ساخت های ارتباطی ایران به عنوان مسیری امن و مطمئن برای ترانزیت داده ها را فراهم کرد.
هدف اصلی رویداد ایران کریدور ۲۰۲۵ معرفی کشورمان به عنوان یک کریدور ارتباطی مهم در منطقه بود در این رویداد زیر ساخت های پیشرفته ارتباطی و داده ای ایران معرفی شد که شامل شبکه های فیبرنوری کابل های زیر دریایی و مراکز داده پیشرفته می شد.
این زیرساخت ها با پوشش تمامی مرزهای کشور امکان انتقال داده با ظرفیت، امنیت و قابلیت اطمینان بالا را فراهم می کنند. این ویژگی ها، ایران را به یک مسیر امن و مطمئن برای انتقال داده های منطقه ای و بین المللی تبدیل کرده است.
سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این رویداد با دعوت از کشورهای منطقه برای توسعه همکاری های مشترک با هدف تبدیل چشم اندازهای مشترک به واقعیت گفت: با هم میتوانیم جسورانه عمل کنیم، هوشمندانه سرمایه گذاری کنیم و آینده ای مرفه برای منطقه خود بسازیم.
سرمایه گذاری برای توسعه ترانزیت داده
در حاشیه ایران کریدور تفاهم نامهای سه جانبه توسعه ترانزیت داده میان اپراتورهای ایرانی و عمانی به امضا رسید. این تفاهم نامه سه جانبه میان مدیران عامل شرکت ارتباطات زیر ساخت شرکت پیشگامان از ایران و عمانتل شرکت مخابراتی عمان امضا شد.
هدف از امضای تفاهم نامه تقویت کریدورهای ترانزیت داده در مسیرهای شمالی و جنوبی است که گام مهمی برای تبدیل ایران به قطب انتقال داده های منطقه ای محسوب می شود.
بر اساس این تفاهم نامه همکاری ظرفیت ترانزیت داده به سمت عمان تا ۴.۵ ترابیت بر ثانیه از مرزهای شمالی به سمت اروپا و مرزهای داخلی ایران افزایش یافته و شبکه ای امن و پرسرعت از مرزهای شمالی ایران به سمت اروپا تا مسیرهای جنوبی به سمت عمان و خلیج فارس ایجاد خواهد شد.
یکی از مهمترین مسیرهای ارتباطی که ایران در آن نقش کلیدی ایفا میکند، کریدور شمال – جنوب است. این کریدور از کشورهای حوزه قفقاز در شمال آغاز شده و تا کشورهای حاشیه خلیج فارس و آفریقا در جنوب امتداد می یابد؛ با توجه به زیرساختهای پیشرفته ایران در حوزه ارتباطات و ترانزیت داده این کریدور میتواند به عنوان مسیری امن و مطمئن برای انتقال داده های ارزشمند و حیاتی در منطقه عمل کند. این مسیر نه تنها به تقویت ارتباطات بین کشورهای شمال و جنوب کمک می کند بلکه به تسهیل تجارت و همکاری های اقتصادی نیز یاری می رساند.
این پروژه با بهینه سازی زیرساخت های موجود زمان و هزینه انتقال داده ها بین آسیا، خاورمیانه و اروپا را کاهش می دهد و جایگزینی کارآمد برای مسیرهای طولانی تر دریایی ارائه می کند.
همکاری با عمانتل به عنوان یکی از اپراتورهای پیشرو در منطقه خلیج فارس دسترسی ایران به شبکه های بین المللی را از طریق کریدور جنوبی تقویت میکند و امکان اتصال پایدارتر به مراکز داده جهانی را فراهم می سازد.
از سوی دیگر بهرهگیری از مسیرهای شمالی ایران امنیت و تنوع مسیرهای انتقال داده به اروپا را افزایش می دهد.
این تفاهم نامه علاوه بر تحکیم جایگاه ایران در نقشه ترانزیت دیجیتال جهان فرصتی برای جذب سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ایجاد اشتغال در بخش زیرساخت های ارتباطی کشور است. انتظار می رود این همکاری سه جانبه الگویی برای مشارکت های مشابه با دیگر کشورهای منطقه در آینده نزدیک باشد.
خاورمیانه و آیندهای روشن در عصر دیجیتال
اهمیت ترانزیت داده در عصر دیجیتال کنونی بیش از پیش افزایش یافته است و با توجه به رشد سریع مصرف ترافیک اینترنت در منطقه خاورمیانه، نیاز به مسیرهای امن و مطمئن برای انتقال داده ها بیشتر شده است.
ایران با داشتن موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد خود مزیت های فراوانی در حوزه ارتباطات و ترانزیت داده دارد. کشورمان در تقاطع مهمی از شبکه های ارتباطی و تجاری جهان قرار دارد که به آن امکان می دهد به عنوان یک کریدور امن و مطمئن برای انتقال داده میان کشورهای مختلف عمل کند موقعیت ایران به عنوان پلی بین شرق و غرب و شمال و جنوب آن را به یکی از مهمترین مسیرهای ارتباطی منطقه و جهان تبدیل کرده است.
در چنین فضایی رویداد ایران کریدور ۲۰۲۵ با تأکید بر امنیت و قابلیت اطمینان زیرساختهای ارتباطی ایران به معرفی این مسیر امن و مطمئن برای انتقال داده ها پرداخت، این امر نه تنها باعث افزایش سرعت و کیفیت ارتباطات میشود بلکه به تقویت امنیت سایبری و کاهش هزینه ها نیز کمک میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰