توسعه میدان‌های نفتی راهکار غلبه برناترازی ها

مدیرعامل شرکت پتروایران گفت: برای کمک به جبران ناترازی گاز در کشور، تمرکز فعالیت‌های حفاری بر توسعه میادین گازی به‌ویژه در مناطق دریایی قرار گرفته است.

به گزارش بازتاب اقتصاد، علی دقایقی روز شنبه در سومین روز بیست و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران در جمع خبرنگاران افزود: اکنون دو دکل ملکی پتروایران هم‌اکنون در پارس جنوبی و فلات قاره مشغول به کار هستند و با ورود دکل‌های جدید، ظرفیت تولید گاز کشور به‌طور محسوسی افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: در دو بخش خشکی و دریایی فعال هستیم و دو دکل ملکی در اختیار داریم که هم‌اکنون در خلیج فارس مشغول عملیات حفاری هستند.

مدیرعامل پتروایران خاطرنشان کرد: یکی از دکل‌های ما در پروژه‌ای میان‌میدانی در پارس جنوبی مشغول حفاری است و از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است.

دقایقی گفت: نخستین چاه این دکل در بهمن‌ماه سال گذشته به اتمام رسید و با بهره‌برداری از آن، حدود ۲ میلیون مترمکعب گاز به تولید کشور افزوده شد و هم‌اکنون حفاری دومین چاه نیز در حال انجام است.

وی افزود: دکل دوم نیز در پروژه‌ای واقع در فلات قاره فعالیت دارد که پیش‌بینی می‌شود عملیات آن تا ماه آینده به پایان برسد و این دکل به‌دلیل ضرورت افزایش تولید گاز، به پروژه‌های پارس جنوبی منتقل شود.

این فعال صنعت نفت کشور ادامه داد: در حال حاضر، پروژه‌هایی مانند فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی برای استقرار این دکل در نظر گرفته شده‌اند.

دقایقی درباره برنامه‌های آتی پتروایران در حوزه حفاری دریایی خاطرنشان کرد: تمرکز ما بر توسعه میادین گازی است و مذاکرات برای خرید دو دکل جدید دریایی در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: تفاهم‌نامه‌ای با شرکت ملی نفت ایران امضا شده و اکنون در مرحله انعقاد قرارداد نهایی هستیم و در دو تا سه ماه گذشته مذاکرات فشرده‌ای با شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات حفاری داشته‌ایم.

مدیر عامل پترو ایران درباره پیچیدگی‌های فنی و حقوقی خرید دکل‌های حفاری دریایی گفت: برخلاف پروژه‌های خشکی که ساده‌ترند، در حوزه دریایی بحث‌هایی مانند ورود دکل به آب‌های کشور، پرچم‌گذاری و الزام های بین‌المللی وجود دارد. با این حال، همکاران ما با جدیت موضوع را پیگیری کرده‌اند و امیدواریم در نیمه اول امسال خبرهای خوبی در این خصوص منتشر شود.

دقایقی ظرفیت حفاری هر دکل را بین دو تا سه حلقه چاه گازی در سال دانست و افزود: هر دکل می‌تواند حدود ۵ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز کشور بیفزاید. این موضوع اهمیت سرمایه‌گذاری در تأمین دکل را دوچندان می‌کند.

وی درباره نحوه استفاده از دکل‌ها خاطرنشان کرد: علاوه بر خرید ملکی، گزینه اجاره دکل نیز در دستور کار است. برخی شرکت‌ها مایل به سرمایه‌گذاری در خرید دکل هستند اما راهبری و عملیات اجرایی را به پتروایران می‌سپارند. چند شرکت داخلی و خارجی برای این نوع همکاری در حال مذاکره هستند.

این فعال صنعت نفت در باره پروژه‌های حفاری در بخش خشکی گفت: در حال حاضر در دو میدان منصورآباد و بینک در حال عملیات هستیم و مذاکرات برای اجرای پروژه‌های بیشتر در جریان است که احتمالاً طی یکی دو ماه آینده نهایی خواهند شد.

بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از ۱۸ اردیبهشت‌ به‌ مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ بعدازظهر از این رویداد صنعتی بازدید کنند.