مس در فهرست مواد معدنی حیاتی قرار گرفت

وزارت انرژی ایالات متحده DOE در هفته گذشته به صورت رسمی مس را به فهرست مواد معدنی حیاتی اضافه کرد. این نخستین بار است که یک آژانس دولتی ایالات متحده، مس را در یکی از فهر ست‌های رسمی «بحران» خود قرار داده است اگرچه پیشتر اتحادیه اروپا، ژاپن، هند، کانادا و چین هم اقدام مشابهی انجام داده بودند.

گزارش پیش نویس ارزیابی مواد بحرانی ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ که برخی مواد را به لحاظ اهمیت برای زنجیره‌های تامین فناوری انرژی پاک جهانی ارزیابی می‌کند، بر مواد کلیدی با خطر بالای اختلال در عرضه تمرکز دارد که جزء فناوری‌های انرژی پاک هستند.

فهرست مواد حیاتی وزارت انرژی ایالات متحده، واجد شرایط بودن اعتبارات مالیاتی تحت قانون کاهش تورم را اعلام می‌کند.

لیست نهایی ارائه شده شامل آلومینیوم، کبالت، مس، دیسپروزیوم، فولاد الکتریکال، گالیوم، لیتیوم، منیزیوم، نیکل، پلاتین، سیلیکون و … است.

آلخاندرو مورنو از مقامات وزارت انرژی ایالات متحده در این باره اعلام کرد: از آنجایی که ایالات متحده به گذار به اقتصاد مبتنی بر انرژی پاک ادامه می‌دهد، این وظیفه ماست که زنجیره‌های تامین مواد حیاتی مورد نیاز برای تولید امیدوارکننده‌ترین فناوری‌های تولید، انتقال، ذخیره سازی و استفاده نهایی از انرژی پاک، از جمله پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی و … را پیش بینی کنیم.

مورنور ادامه داد: شناسایی و کاهش بحران مواد معدنی حیاتی در حال حاضر تضمین می‌کند که آینده‌ای با انرژی پاک «برای دهه‌های آینده» کاملا امکان پذیر است.

اندرو جی‌کرتا مدیرعامل انجمن توسعه مس نیز در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد: انجمن توسعه مس CDA از وزارت انرژی ایالات متحده به دلیل تحلیل متفکرانه و آینده نگرانه که منجر به اضافه کردن مس به فهرست مواد معدنی حیاتی شد، تقدیر می‌کند. مس سهم عمده‌ای در امنیت اقتصادی و ملی ایالات متحده دارد و پیش‌بینی‌ها حاکی از افزایش دو برابری تقاضای مس تا سال ۲۰۳۵ است. در درجه اول به دلیل اجرا و پیشروی برنامه‌های انتقال به انرژی پاک، برق رسانی و زیرساخت‌های آب پاک این تقاضا افزایش خواهد یافت.

انجمن توسعه مس همچنین خاطرنشان کرد که اضافه کردن مس در لیست مواد معدنی بحرانی نشان دهنده این واقعیت است که پیش‌بینی‌های تقاضای مس مستلزم افزایش تولید داخلی است.