رشد ۲۳ درصدی تولید آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان تا پایان مردادماه
از آنجا که این شرکت یکی از پرچمداران اصلی رشد تولید فولاد در کشور به شمار میآید و آهن اسفنجی نیز بهعنوان یک ماده اولیه مهم در ثبت رشد تولید تأثیرگذار است. علیرضا نجار قویدل، مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان اظهار داشت: کمیت و کیفیت آهن اسفنجی بهعنوان ماده اولیه تولید فولاد خام در کارخانههای فولادسازی، ازجمله شرکت فولاد هرمزگان، بهویژه در سالهای اخیر، اهمیت بیشتری یافته است. اساساً یکی از عوامل افزایش حجم و سرعت تولید تختال، کمیت و کیفیت آهن اسفنجی ورودی به فولادسازی است. در راستای دستیابی به این مهم در شرکت فولاد هرمزگان، اقدامات و مطالعات زیادی طی سالهای گذشته انجام شده و در سال جاری، در این زمینه بهبودها و رکوردهای ارزشمندی به ثبت رسیده است.
وی افزود: تولید آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه به ۷۳۸ هزار و ۹۴۹ تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۶۹ هزار تن معادل ۲۳ درصد و نسبت به دو سال پیش ۵۷ هزار تن رشد داشته است. این در حالی است که این شرکت در پنج ماه نخست سال گذشته ۵۶۹ هزار و ۷۸۴ تن آهن اسفنجی تولید کرده بود.
مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: رسیدن به این میزان افزایش تولید با در نظر گرفتن شرایط کیفیت محصول و نیاز واحد مصرفکننده یعنی فولادسازی بوده است؛ بهگونهای که متوسط متالیزاسیون تولیدی در پنجماهه ابتدایی امسال به ۹۲.۸ درصد رسید. درحالیکه این میزان در مدت مشابه سال قبل ۹۲.۶۵ بوده است که علاوه بر افزایش تولید نسبت به سالهای گذشته ارتقای کیفیت محصول نیز در جهت رسیدن به اهداف سازمانی در دستور کار کارکنان مرتبط با این حوزه در بخش احیا مستقیم فولاد هرمزگان قرار دارد.
به گفتهی وی رسیدن به رکوردهای ارزشمند حاصل تلاش شبانهروزی تیمهای مختلف تولید، حمل مواد و ارسال محصول و تعمیرات واحد احیا مستقیم است که با اجرای منظم برنامههای تولیدی و تعمیراتی و اجرای پروژههای کمّی و کیفی توانستند به این مهم دست یابند.
سید هادی حسینی، رئیس تولید احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان در این رابطه بیان کرد: در راستای ارتقای مداوم کیفیت و کمیت محصول در واحد احیا مستقیم، پروژههایی در دست اقدام است که اجرای آنها میتواند مزیتهای متعددی به همراه داشته باشد. ازجمله آنها میتوان به پروژه سولفورزدا اشاره کرد که پس اجرا، علاوه بر مزیتهای شاخص در بخش کیفیت محصول، همچون کاهش آلایندههای زیستمحیطی، توانایی استفاده از گندلههای با سولفور بالا در واحد احیا مستقیم امکانپذیر میشود. در حال حاضر سولفور موجود در گندله به کاهش کیفیت و کمیت در تولید آهن اسفنجی میانجامد؛ بنابراین اجرای پروژه سولفورزدا موجب کاهش هزینههای خرید گندله در شرکت فولاد هرمزگان خواهد شد.
وی ادامه داد: پروژه بعدی بهبود عملکرد کولینگتاورهای واحد احیا خواهد بود که مزیت افزایش تولید در فصل گرم را به همراه دارد. پروژه بعدی اصلاح و بهینهسازی دایورتور و شوتهای حمل مواد است که اجرای آن مزایایی همچون کاهش توقفات و افزایش تولید را خواهد داشت.همچنین اجرای پروژه نصب سیلوهای ذخیرهسازی آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان دنبال میشود که به برخورداری از مزیتهایی همچون جلوگیری از فعال شدن آهن اسفنجی در فضای باز و جلوگیری از کاهش کیفیت آهن اسفنجی ذخیرهشده و افزایش موجودی بهینه منجر خواهد شد. علاوه بر پروژههای یادشده اصلاح و بهینهسازی غبارگیرهای واحد احیا در دستور کار است که در کاهش توقفات، افزایش ایمنی تجهیزات و سلامت کارکنان مؤثر خواهد بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰