مسواک‌ خطرناک

فکر کردن به اینکه با مسواک هم می‌توان حمله سایبری ترتیب داد، خنده‌دار به نظر می‌رسد اما در دنیای ابزارهای هوشمند همه چیز ممکن است.

به گزارش بازتاب اقتصاد، ظاهراً هک مسواک‌های هوشمند از جدیدترین روش‌ها برای مجرمان سایبری است. حدود ۳ میلیون از این مسواک‌های برقی که به‌طور روزمره مورد استفاده کاربران بوده‌اند، هک شده‌اند و از آن‌ها برای افزایش ترافیک سرویس‌های آنلاین استفاده شده است تا دیگر امکان استفاده از خود دستگاه وجود نداشته باشد.

مسواک‌های برقی به سیستم اینترنت اشیاء خانه متصل هستند و هر کدام از آن‌ها در قالب یک کاربر ظاهر می‌شوند و برای حملات سایبری کاربرد پیدا می‌کنند.

به نقل از زومیت، گزارش جدیدی در ردیت نشان می‌دهد که هک مسواک‌های هوشمند به‌دلیل ایجاد یک تغییر غیرمنتظره در بخش امنیت اینترنت اشیا (IoT) رخ داده و باعث ایجاد یک آسیب‌پذیری امنیتی در برخی از دستگاه‌ها شده است.

هدف اصلی از هک مسواک‌های برقی، دسترسی به وب‌سایت یک شرکت سوئیسی بود که در نهایت باعث شد این وب‌سایت برای چندین ساعت از کار بیفتد و خسارات مالی قابل‌توجهی را به بار بیاورد. این اتفاق نشان می‌دهد هر دستگاهی که به اینترنت متصل می‌شود، برای مجرمان سایبری این امکان را فراهم می‌کند تا از آن‌ها برای اهداف غیر قانونی استفاده کنند و حتی مانیتور کودک یا مسواک برقی را نیز مورد هدف قرار دهند.

شعبه‌ی سوئیس شرکت امنیت سایبری فورتی‌نت اولین نهاد رسمی بود که زنگ خطر را درباره‌ی هک دستگاه‌های متصل به اینترنت به صدا در آورد. استفان زوگر، مدیر مهندسی سیستم شرکت فورتی‌نت، بر اهمیت شناخت خطرات دستگاه‌های متصل به اینترنت تأکید کرد.

تیم استفان زورگر یک کامپیوتر محافظت‌نشده را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که این سیستم تنها در ۲۰ دقیقه به خطر می‌افتد. این نتیجه نشان می‌دهد خطرات وارده بر دستگاه‌ها توسط مهاجمان سایبری با سرعت زیادی اتفاق می‌افتد.

گسترش استفاده از دستگاه‌هایی که مجهز به اینترنت اشیا هستند، به مهاجمان سایبری امکان می‌دهد که این دستگاه‌ها را مورد حمله‌ی DDoS قرار دهند. مهاجمان می‌توانند از روترها گرفته تا دوربین‌های نظارتی و مسواک‌های برقی را مورد حمله قرار دهند و خدمات آنلاین آن‌ها را دچار اختلال کنند.

کارشناسان به کاربران توصیه‌ می‌کنند که برای جلوگیری از تهدیدات سایبری، نرم‌افزارهای متصل به دستگاه‌های هوشمند خود را با وصله‌های امنیتی آپدیت کنند. علاوه‌بر اهمیت به‌روزرسانی، لازم است که کاربران دستگاه‌های خود را به آنتی‌ویروس مجهز و به هرگونه تغییر در مصرف انرژی و داده‌ توجه کنند.

۵۸۵۸