سیاست‌های بانک مرکزی در رفع ناترازی بانک‌ها مناسبت و درست است

مدیرعامل بانک رفاه کارگران گفت: سیاست و حرکت بانک مرکزی برای رفع ناترازی بانک‌ها و کاهش پایه پولی و نقدینگی سیاست مناسب و درستی است.

«اسماعیل للـه گانی» درخصوص سیاست‌های بانک‌ مرکزی در زمینه ناترازی و کنترل تورم اظهارداشت: هنگامی که حجم نقدینگی کشور افزایش یابد با هجوم به بازارهای مختلف آنها را متلاطم و سوداگری را افزایش می‌دهد.

وی افزود: افزایش نقدینگی رشد پایه پولی و تورم را به دنبال دارد و تورم بر معیشت همه اقشار جامعه به خوصص اقشار متوسط و ضعیف تاثیر بیشتری دارد.

مدیرعامل بانک رفاه گفت: بانک مرکزی برای کنترل تورم سیاست خوبی در جهت کاهش پایه پولی و نقدینگی را در دستور کار قرار داده است.

وی اظهارداشت: رفع ناترازی بانک‌ها یکی دیگر از دغدغه‌های رئیس کل بانک مرکزی است ، البته باید توجه داشته باشیم که اضافه برداشت و ناترازی بانک‌ها با هم متفاوت است برخی از بانک‌ها منابعی را به بخش‌هایی انتقال داده‌اند که ضرورتی نداشت.

للـه گانی افزود: براساس قانون بودجه ۱۴۰۲، تمام حساب‌های دولتی بایستی از شبکه بانکی به بانک مرکزی منتقل شود، این موضوع باعث شد برای مثال در بانک رفاه از ۱۰۵۰ شعبه نزدیک به ۴۰۰ شعبه آنها منابع خود را به بانک مرکزی منتقل کنند در صورتی که تسهیلات و تعهدات آنها در بانک باقی مانده است و این امر خود موجب ناترازی می‌شود.

وی گفت: شبکه ناترازی بانک‌ها با همکاری بانک مرکزی به مرور برطرف می‌شود.

این مدیربانکی با تاکید بر اینکه رویه‌ها، بخشنامه‌ها و قوانین بانکی کشور نیاز به اصلاح دارد، افزود: در سال ۱۳۶۲ بانکداری اسلامی به صورت آزمایشی اجرا شد و قرار بود پس از سه سال عملیاتی شود و دستورالعمل‌های آن تدوین شود اما این موضوع همچنان مغفول مانده است.

وی گفت: اصلاح و تغییر قوانین شبکه بانکی در دستور کار مجلس شورای اسلامی است و امیدواریم به زودی تصویب شود و چنانچه این قوانین به درستی اصلاح و اجرا شود اتفاقات خوبی را در شبکه بانکی شاهد خواهیم بود.

مدیرعامل بانک رفاه گفت: تصویب قوانین درست و سنجیده و به جا به شبکه بانکی کمک می کند که زیرساخت‌های ان تقویت شود.