مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری اعلام کرد:

صدور یک میلیون برگه معاینه فنی خودروهای سنگین تا پایان آذرماه

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: طی ۹ ماهه امسال و با فعالیت ۱۸۱ مرکز معاینه فنی در کشور، یک میلیون برگه معاینه فنی صادر شده است.

به گزارش بازتاب اقتصاد از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، فرهاد مهریاری در همایش ملی معاینه فنی خودروهای کشور با اشاره به اهمیت نقش مراکز معاینه فنی در حفظ سلامت وسایل نقلیه و کاربران جاده‌ای بیان‌داشت: در بررسی عوامل موثر در افزایش آمار تصادفات وسایل نقلیه سنگین در محورهای برون‌شهری، وقوع سوانح ناشی از نقص فنی خودروها روندی افزایشی داشته که این خود ناشی از عمر بالای ناوگان و عدم اسقاط وسایل نقلیه از رده خارج است.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: با توجه به این‌که بیش از ۶۰ درصد از مجموع ۵۰۰ هزار ناوگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر فعال در محورهای برون‌شهری بیش از ۱۵ سال عمر کاری دارند، کنترل معاینه فنی و اطمینان از سلامت خودرو باید با جدیت بیشتری انجام شود.

مهریاری افزود: بر این اساس ارائه خدمات کنترلی از سوی مراکز معاینه فنی متناسب با دریافت اطلاعات کافی درباره وسایل نقلیه و بازنگری در ظرفیت باربری ناوگان بر اساس میزان فعالیت و عمر کاری آن‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

وی از راه‌اندازی و فعالیت ۱۸۱ مرکز معاینه فنی در کشور خبر و ادامه داد: طی ۹ ماهه امسال، یک میلیون و ۷۰ هزار برگه معاینه فنی در مراجعه اول صادر و ۳۳۰ هزار برگه نیز بعد از رفع عیب منتج به صدور معاینه فنی شد، همچنین حدود ۴۰۰ هزار دستگاه وسیله نقلیه نیز در انجام آزمون‌ها رد شده‌اند که در مجموع یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار خودرو سنگین و نیمه‌سنگین در سراسر کشور پذیرش شده‌اند.

مهریاری افزود: از این مجموع، قریب به ۲۰ درصد مربوط به رفع اشکال، تعمیرات و دریافت مجدد معاینه فنی بوده و این آمار نشان می‌دهد که بسیاری از وسایل نقلیه معاینه فنی دریافت نمی‌کنند.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک تأکید کرد: در بخش حمل و نقل جاده‌ای ناوگان دارای کارت هوشمند باید نسبت به اخذ معاینه فنی اقدام نمایند و در صورتی‌که اعتبار معاینه فنی وسیله نقلیه به پایان برسد، کارت هوشمند آن غیر فعال می‌شود و امکان صدور سند حمل برای آن وسیله نقلیه غیر ممکن می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ارائه کارت هوشمند رانندگان و دریافت مجوزهای حمل بار و مسافر را منوط به دارا بودن معاینه فنی برای ناوگان حمل و نقل عمومی می‌داند.

مهریاری، بازنگری در تعرفه‌های مراکز معاینه فنی سنگین، تهیه و ابلاغ دستورالعمل نحوه انجام معاینه فنی ناوگان فوق سنگین، اصلاح آئین‌نامه اجرایی و اتصال صدور مجوزهای موافقت و بهره‌برداری مراکز معاینه فنی به درگاه مجوزها را از جمله اقدامات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برشمرد.

وی تصریح کرد: فعالیت مراکز معاینه فنی در کمک به حفظ سلامت جامعه، تأمین هوای پاک، جلوگیری از نشر آلاینده‌ها و کاهش تصادفات ناشی از نقایص فنی مستمر در وسایل نقلیه اثرگذار است.