تشریح روند تحول دیجیتال در ایران
به گزارش بازتاب اقتصاد از سازمان فناوری اطلاعات ایران، محمدمحسن صدر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در پنل تنوعبخشی اقتصادها در دنیای فرا دیجیتال، با اشاره به روند تحول دیجیتال گفت: در این حوزه اقدام های زیربنایی مهمی عملیاتی شده است که از جمله آن ها می توان به دستاوردهای موفق اخیر در خصوص کاهش شکاف دیجیتالی در ایران خصوصاً اتصال روستاها و مناطق دورافتاده اشاره کرد.
وی با تأکید بر اینکه تحول دیجیتال یک تغییر فناوری نیست بلکه یک تغییر ساختاری است تاکید کرد: اولویت ما در ایران کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان است.
وی افزود: در همین راستا اقداماتی نظیر حمایت از زیستبوم نوآوری، تشویق کارآفرینی، سرمایهگذاری در زیرساختهای و ارتباطات در سطح ملی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزههای هوش مصنوعی، فینتک، سلامت دیجیتال و کشاورزی هوشمند در دستورکار بوده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به چالشهایی نظیر شکاف دیجیتال بین مناطق شهری و روستایی، تصریح کرد: محدودیت دسترسی به بازارهای جهانی به دلیل تحریمها و موانع ارتباطی و نیاز به بازنگری در قوانین و آموزش نیروی کار برای همگامی با فناوریهای نوین از دیگر موضوعاتی است که مورد توجه بوده است.
صدر با تاکید بر همکاری بینالمللی بین کشورهای جهان و خسارتهای ناشی از یکجانبهگرایی برخی از کشورها ادامه داد: «هیچ کشوری بهتنهایی نمیتواند از تمام ظرفیتهای اقتصاد دیجیتال بهرهبرداری کند. ما از مشارکت در زمینههای توانمندسازی دیجیتال، حکمرانی دادهها، اخلاق هوش مصنوعی استقبال میکنیم.»
این گزارش حاکی است، در این نشست که مدیریت آن را خانم «آمورسو» معاون کمیسیون علم و فناوری برای توسعه (CSTD) به عهده داشت علاوه بر رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، سخنرانان کلیدی دیگر از کشورهای مختلف شامل وزیر تولید پرو، وزیر فناوری گواتمالا، معاون اول وزیر ارتباطات کوبا، و معاون وزیر تحقیقات و توسعه علم فیلیپین سخنرانی کردند.
همچنین برخی نمایندگان کشورهای حاضر در نشست ازجمله چین و پاراگوئه مطالبی را در خصوص موضوع پنل بیان کردند.
علاوه بر سخنرانی افراد یادشده، اعضای پنل تخصصی شامل یکی مدیران ارشد یونیدو، معاون مدیر موسسه فناوری اطلاعات برای تغییر و یکی از اساتید دانشگاه ژوهانسبورگ از آفریقای جنوبی در خصوص موضوعات پنل، گزارشهایی را ارائه کردند.
در اجلاس سال جاری کمیسیون علم و فناوری برای توسعه سازمان ملل متحد، موضوع جمعبندی فعالیتهای ۱۰ سال گذشته کشورها در خطوط عمل یازدهگانه و طراحی آینده روند WSIS پس از ۲۰۲۵ موردبررسی قرار میگیرد که وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی ایران در قالب هیاتی عالیرتبه با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و مشاور وزیر در امور راهبردی و بینالمللی و کارشناسان ذیربط در آن حضور یافته است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰